България

МВР-министърът: Няма да приема оставката на шефа на бургарската полиция

  11.07.2020 16:23             
МВР-министърът: Няма да приема оставката на шефа на бургарската полиция

Вътрешният министър Младен Маринов обяви, че няма да приеме оставката на шефа на бургаската полиция Радослав Сотиров. До оставката на комисар Радослав Сотиров се стигна след напрежението край парк "Росенец", възникнало след провокациите на лидера на "Да, България" Христо Иванов и негови приближени.

"Обсъдихме ситуацията, създала се до плаж "Росенец". Говорих с кмета и директора на ГДНП гл. комисар Христо Терзийски, който е на място. Категорично е мнението, че е взето единствено правилното решение, за да няма ескалация. Професионалното ръководство защити действията на директора на ОДМВР-Бургас ст. комисар Радослав Сотиров. При това положение няма да приема оставката му и ще докладвам на премиера Бойко Борисов", категоричен бе министър Маринов.

През цялото време органите на реда, начело с комисар Сотиров, се опитваха да предотвратят сблъсъци между хилядите симпатизанти на ДПС и неколцита провокатори, начело с проваления бивш правосъден министър и дясната му ръка Иво Мирчев. По-късно стана ясно, че лично премиерът Борисов е наредил за оставката на шефа на полицията на Бургас.

 ООН: Коронакризата влошава конфликтите по света
Мотористът, пострадал при катастрофа край УНСС, е с опасност за живота
Белоградчик санира още 15 блока
Трима в Тубдиспансера са с коронавирус, други трима от Мездра – на домашно лечение
Николай Георгиев е шампион по шах на Мездра
Тръмп посочи най-голямата политическа и военна грешка в историята на САЩ