Събития

В Чипровци лятото ще е горещо откъм ремонти

  12.07.2020 10:33             
В Чипровци лятото ще е горещо откъм ремонти

300 000 лева са предвидени от капиталовите разходи на община Чипровци през тази година. До 10-ина дни стартира амбициозната строителна програма. В Горна Лука бе изградена модерна спортна площадка с фитнес уреди на открито. По-голяма ще е тази в село Железна, подчерта кметът Пламен Петков.

"Започваме в Железна изграждането на комбинирана спортна площадка. Ще заградим и гробищния парк на село Железна. За около 10 000 лв. е оградата там. След това започваме Костачето под музея. Там реконструираме цялостно. Там ще изградиме и станция за зареждане на велосипеди, които вече имаме по един проект. Пет имаме, ще закупим още пет, заа да ги използват нашите туристи", допълни градоначалникът.

С 1 200 000 лева, отпуснати с постановление на Министерски съвет през миналата година, ще се преасфалтират улици в Чипровци.

 "Подменяме водопровода на няколко улици в Чипровци и след това започваме поетапно асфалтиране. В момента сме на процедура на изпълнение. тече ни и процедурата за избор на изпълнител за компостиращата инсталация", каза още Петков.
Радио "Видин"