Събития

Деветнадесет деца от Мездра се включиха в първата смяна на плувните курсове за годината

  11.07.2020 15:00             
Деветнадесет деца от Мездра се включиха в първата смяна на плувните курсове за годината

Деветнадесет малчугани от първата смяна на Плувно лято ‘2020 получиха своите сертификати за завършен курс на обучение. Обучението през лято 2020 г. започна на 1 юли и ще продължи до 4-ти септември. Плувните курсове ще се проведат в пет смени, като във всяка ще се включат по около 20 деца. 
 „Курсът започва с най-важния стил в плуването- кроул. Правим упражнения за ръце и крака. След като децата успешно усвоят тези знания, преминаваме към втория по важност стил-бруст.“, разясни Дилян Маринов, ръководител на първата смяна на плувните курсове. 
Инструкторът допълни, че има младежи, които за поредна година се включват в плувния курс. Те желаят да усъвършенстват уменията си. Има и деца, които не могат да плуват. Тяхното обучение започва в малкия басейн. След като се усъвършенстват, тренировките се преместват и в по-дълбокия басейн. 
Секретарят на община Мездра Светлана Мицева връчи сертификати за завършен плувен курс на Виктория Миланова, Христа Ненова, Йоана Лиловска, Йоана Славкова, Мария Веселинова, Радослав Георгиев, Александър Йолов, Стефани Иванова, Любомир Луканов, Георги Дамяновски, Преслава Милчова, Калина Петкова, Тихомир Димитров, Преслав Кръстев, Михаела Къчовска, Иван Стоичков, Никола Стоичков, Матео Кирков и Цветомир Иванов.  
Плувните курсове в Мездра са елемент от Общинската програма за осмисляне на свободното време на децата през лятната ваканция. Плувните курсове се провеждат за 22-а година. В тях могат да се включат малчугани от I до VII клас. Заниманията за учениците се организират от Община Мездра и Центъра за подкрепа за личностно развитие.