България

Два протеста довечера в Триъгълника на властта

  10.07.2020 13:48             
Два протеста довечера в Триъгълника на властта

Контрапротест в защита на правителството се готви за тази вечер пред Министерския съвет с начален час 19.00. Поводът е заявката за нов протест в защита на президента Румен Радев, след този преди ден, в който държавният глава приветства протестиращите и ги поощри да свалят изпълнителната власт.

"ДА ЗАЩИТИМ ФЛАГА И ЕВРОПЕЙСКИЯ ПЪТ НА БЪЛГАРИЯ", е надсловът на протеста, на който се очаква да се съберат стотици симпатизанти на ГЕРБ в подкрепа на управляващите. Поддръжници на кабинета се готвят да пристигнат от цялата страна в центъра на столицата.

"Приятели, довечера от 19:00 часа да защитим легитимно избраното правителство на България! Никой не може да си позволи да нарича "мутри" хората, които работят за бъдещето на България. Събираме се пред Министерския съвет, за да покажем, че няма да се поддадем на режисираните сценки!", призова пиарът на ГЕРБ Никола Николов.

В същото време и защитниците на президента от снощния протест, както отляво, така и отдясно, се готвят за втора поредна вечер да протестират срещу кабинета. Снощи на паветата се сляха в едно симпатизантите на Корнелия Нинова, Мая Манолова, АБВ и "Възраждане" заедно с хората на Христо Иванов от "Да, България".

Отново от Дубай протеста дирижира обвиняемият Васил Божков. Разследваният по 18 обвинения в престъпления отново надъха хората през социалната мрежа да излязат на протест.

Източник: Дарик