Здраве Събития

Под напрежение! 35 шивачки в Лом чакат резултати за COVID-19

  10.07.2020 11:13             
Под напрежение! 35 шивачки в Лом чакат резултати за COVID-19

35 шивачки от предприятие в Лом са тестувани за коронавирус, след като една от тях е дала положителен резултат. Резултатите на жените не са пристигнали, каза директорът на РЗИ – Монтана д-р Елена Борисова.

Преди седмица работничка от ломското предприятие е приета за лечение в местната болница с пневмония. Жената било изолирана до пристигането на резултата от теста й, направен в болницата. След положителната проба тя е преместена в инфекциозното отделение.

Освен шивачката в региона се наблюдават още 6 души – майка и дъщеря в Монтана, двама врачани, които са се изолирали в Долно Озирово, софиянец – в Медковец и жител на Видин, който е в Княжева махала.

„Нови случаи на коронавирус в Монтана днес няма. Двамата , съобщени в националната статистика са на шивачката от Лом и на мъж, който живее в Пловдив, няма адрес там, а постоянният му е в Монтана.", каза д-р Борисова. 199 са карантинираните на територията на област Монтана. Сред тях в момента  няма граждани на Русия и Беларус, които работят на компресорната станция „Расово".  Общо 229 чуждестранни специалисти, които работят на газопровода,  са в Монтана, 61 живеят в Медковец, 58 в Брусарци.