Спорт

Тони Здравков, който спаси Ботев за втори път: Празнувайте! Враца заслужава тази радост

  09.07.2020 20:35             
Тони Здравков, който спаси Ботев за втори път: Празнувайте! Враца заслужава тази радост

Старши-треньорът на Ботев /Враца/ Антони Здравков, който за втори път в последните 9 години спасява елитния статут на тима, беше радостен след убедителното 3:0 над Царско село, насред стадиончето им. Успехът гарантира поне за още година елитния статут на врачани, които ще посрещнат вековния си юбилей сред най-добрите в българския футбол.

„Заслужавахме да останем в Първа лига. Направихме го по убедителен начин днес и не мисля, че някой може да оспори факта – днес бяхме по-добрия отбор на терена“, коментира след мача пред „Конкурент“ Тони Здравков.

„Благодаря на момчетата за раздаването на терена. От тяхно име благодаря на ръководството на клуба за усилията. Искам да честитя успеха и на кмета на Враца Калин Каменов, без когото днес нямаше да сме толкова радостни. Искам да се поклоня на феновете, които днес и не само днес ни подкрепиха – те са близо до нас, винаги ни разбират, осъзнават, че невинаги може да се бие, но са с нас. Мисля, че Враца заслужава радостта, която й достави днес нейния Ботев“, каза още пред „Конкурент“ Здравков.

Утре футболисти и треньори ще идат под строй за PCR  тестове във врачанската болница, за да са спокойни и след края на сезона.

Припомняме, че Тони Здравков беше начело на отбора в двата последни сезона в тогавашната „А“ група – през сезон 2011-2012 г. той успя да остави тима в елита, а година по-късно мисията се оказа невъзможна заради причини, извън футболния терен.