Спорт

Ботев /Вр/ сгази Царско село в София и си гарантира мястото в елита

  09.07.2020 19:52             
Ботев /Вр/ сгази Царско село в София и си гарантира мястото в елита

Ботев /Вр/ прегази Царско село с 3:0 в София и си гарантира мястото в елита, без да ходи на баражи. Независимо от изхода на мача между Дунав и Царско село, врачани са гарантираха елитния статут - заради по-добрите показатели срещу Дунав в редовния сезон - два пъти по 0:0 и 3:1 като гости, както и след класиката днес на стадиончето край Околовръстното шосе на София.

Срещата започна много скучно. В първите 15 минути не се случи нищо интересно на игрището, като раздвижването дойде под формата на слаби и неточни удари отдалеч на Румен Гьонав и Симеон Мечев. Врачани комбинираха по-добре, но така и не създадоха кой знае каква опасност пред вратата на Пласид.

В 39-та мин. Ната стреля опасно от фаул, но не уцели вратата. В 44-та мин. Андерсон от чиста позиция отправи топката на сантиметри от страничния стълб.

Веднага след почивката се стигна до две ситуации пред рамкара на Красимир Костов, но до гол за Царско село не се стигна. В 52-ата минута Джони Пласид се намеси за първи път в мача - стражът на домакините отби изстрел на Христо Златински.

В 61-ата минута Петър Атанасов стреля от 20 метра в долния десен на ъгъла на вратата на "царете" - 1:0 за Ботев. Седем минути по-късно Атанасов удвои.Резервата се възползва от голяма грешка на вратаря Пласид. Върната топка към французина го завари неподготвен, а Пепи Атанасов веднага направи 2:0 за врачани. В 74-ата минута интригата в срещата окончателно падна. Чавдар Ивайлов попари домакините с хубав изстрел отдалеч - 3:0. Голът на бившия халф на ЦСКА 1948 също може да тежи на съвестта на Пласид, който трябваше да се намеси по-добре. В края на мача Костов направи две невероятни спасявания срещу Георги Минчев и опази вратата си суха.

 

За Царско село започнаха: Пласид, Лопес, Леонардо, Мечев, Гьонов, Андерсон, Даскалов, Ната, Бахамбула, Будинов, Минчев.

За Ботев /Вр/ стартираха: Костов, Ганев, Миланов, Керчев, Зехиров, Лясков, Златински, Янков, Ивайлов, Том, Домовчийски. Резерви: Митов, Васев, Узунов, Генов, Гаджев, Иванов, Атанасов.