Събития

Честваме Левски на ново място

  11.07.2020 13:30             
Честваме Левски на ново място

Признателните врачани ще се поклонят на ново място пред паметта на Васил Левски следващата събота, 18 юли, когато се навършват 183 години от рождението му, това съобщи директорът на едноименното училище в града Румен Петков.

„Тази година ние сме домакини на тържеството за рождението на Апостола. Надяваме се на гражданството да му хареса идеята и да продължим, като го направим традиция“, допълни директорът на иновативното основно училище, чийто патрон е дяконът на свободата.

Преди дни световно известният художник Насимо украси фасадата на школото с лика на Левски. Забележителната графика стана факт след обществено обсъждане в ИОУ „Васил Левски“, където сега се гордеят с оригиналната си идея и още по-уникалното й претворяване в действилност.

„Класическият образ на Апостола, който познаваме от деца, е пресъздаден от Насимо и вдъхновен с нови елементи, а като всеки голям творец, той е вградил в творбата си и скрити символи. Надяваме се, че на врачани ще им хареса и фасадата на училището, и идеята честванията на Васил Левски да са при нас“, каза Румен Петков.