Събития

Симфониета-Враца с бутиков концерт за ценители на класическата музика

  09.07.2020 12:04             
Симфониета-Враца с бутиков концерт за ценители на класическата музика

В градската концертна зала ще се състои концерт с прочути произведения от В.А.Моцарт и Й.Хайдн, в изпълнение на Симфониета-Враца, на 9 юли от 19 часа. На диригентския пулт ще видим американката Елора Ленкоски, която е завършила престижния Моцартеум в Залцбург. 

В програмата са включени: В.А.Моцарт - увертюра из „Милърдието на Тит" и Симфония №35 Хафнер,  Й.Хайдн - Симфония № 44.

Американката Елора Грейс Ленкоски е родена през 1995 година в щата Пенсилвания. Завършва бакалавърска степен в Музикалния институт в Кливланд като паралелно изучава оперно пеене и музикална теория, а в отделна специалност – пиано. Понастоящем изучава Оркестрово дирижиране като работи с Райнхард Гьобел, Йоханес Калицке, Гернот Залер, Йорн Андерсен, Александър Дръчар, а преди това с Бруно Вайл и Карл Кампер в Моцартеум, Залцбург. Последните ѝ ангажименти включват концерт с Латвийския държавен симфоничен оркестър като част от майсторския клас на Александър Поляничко.

Билетите за Концерта с музика на Моцарт и Хайдн тази вечер са в продажба на касата до х-л „Хемус" и в залата преди събитието. Местата са ограничени, съгласно разпоредбите, при спазване на всички изисквания за отстояние и вход.