Събития

В Чипровци обявиха война на нерегламентираните сметища

  08.07.2020 13:25             
В Чипровци обявиха война на нерегламентираните сметища

Кметът на Чипровци Пламен Петков призова хората от града и общината да се включат в голяма акция по почистване.

„Природата е наша, боклуците са си наши, а общината – сме ние, гражданите. Вярвам и знам, че ние в община Чипровци можем и трябва сами да си свършим работата, както сме си и свикнали. Обичаме да "одим у планин", работливи сме и можем да се справим и с това“, написа в социалните мрежи градоначалникът.

Местната управа призова хората да се включат в акцията.

„Община Чипровци приканва всички граждани да се включат с доброволен труд на 24 юли в почистването на нерегламентираното сметище в местността "Езерото" край с. Мартиново, като предоставя организиран транспорт за доброволците до мястото на почистването, техника за  сметоизвозването, чували и ръкавици. 

Фирмата, която извършва сметосъбирането на територията на общината, също ще се включи в почистването, чрез безвъзмездно  предотставяне на техника за извозването на събраните отпадъци“, пише още в призива.

„Молим всички, които обичат чистата природа и разходките в Балкана, да се включат в разчстването на сметището, тъй като то се намира върху земя, която е държавна собственост и общината няма законово право да  изразходва общински средства за рекултивирането му“, се казва още в призива.