Крими

МВР-Враца: Кражбите във Врачанско са основно в селата

  08.07.2020 13:18             
МВР-Враца: Кражбите във Врачанско са основно в селата

Коефициентът на престъпност за областната дирекция на МВР-Враца намалява и за юни е 97 единици, при 108 единици за същия месец миналата година, сочат данните на полицията.

Униформените уточняват, че по отношение на броя на регистрираните заявителски материали за престъпления против собствеността, от началото на годината до 30 юни година се отчита концентрация на такива престъпления на територията на селските райони. Най-много такива престъпления са станали на територията на РУ Враца, в община Криводол -  в селата  Ракево и Лесура, а в община Враца  -  в село Три кладенци; на територията на РУ-Бяла Слатина, в община Борован – в село Борован, а в община Бяла Слатина – в селата Попица, Габаре, Търнава и Търнак; на територията на РУ Козлодуй, в общ. Козлодуй – в село Гложене и с. Бутан, в общ. Хайредин – в село Рогозен; на територията на РУ Оряхово, в общ. Оряхово – село Селановци, в общ. Мизия – в селата Крушовица и Софрониево; на територията на РУ Мездра – в село Долна Кремена; на територията на РУ Роман – в село Камено поле.

За юни година общо регистрираните заявителски материали за криминални престъпления, по общини на територията на област Враца, са както следва: общ. Борован – 5, общ. Бяла Слатина - 60, общ. Враца – 70, общ. Козлодуй – 29, общ. Криводол - 9, общ. Мездра – 35, общ. Мизия - 13, общ. Оряхово – 15, общ. Роман – 18 и общ. Хайредин – 7.  

През месеца, общо на територията на населените места от общините на област Враца, са проведени 71 специализирани полицейски операции  за противодействие на конвенционалната престъпност. Предупредените лица по чл.65 от ЗМВР са 658.