Добивите от хлебно зърно във Врачанско са между 400 и 600 килограма от декар, като по-висок е добивът в масивите, близо до Балкана, а по-нисък в нивите край Дунава, това съобщи един от големите земеделски производители и управител на фирма „Генерал Агрохимикали“ Младен Цолов.
„Реколтата не е с високи добиви, тъй като миналата година средно от декар се прибираше по около 700-800 килограма. На фона на останалите региони обаче добивите във Врачанско и в Северозападна България като цяло ни карат да се гордеем с определението, че сме се превърнали в малката Добруджа“, коментира пред „Конкурент“ Цолов.
Той допълни, че сухата и топла зима без сняг е оказала своето влияние, а липсата на пролетни дъждове също са предопределили положението на полето.
Още подобни новини ще намерите на страница "Агро" в днешния брой на "Конкурент" - вестникът на Северозапада.