България

Мъж беснее на РЗИ - държат го под карантина, а той...

  06.07.2020 11:05             
Мъж беснее на РЗИ - държат го под карантина, а той...

Бащата на две деца от столична детска градина се усъмни в резултатите им за COVID-19 и реши да направи тестове в независима лаборатория.
След дадени 700 лв. за тестове и въпреки отрицателните резултати според разписанията на Здравната инспекция семейството остава под 14-дневна карантина.

"Тестовете бяха проведени по покана на РЗИ от детската градина в център на РЗИ в София. Едното дете излезе с положителен тест, другото - с отрицателен.
Направихме допълнителни тестове в независима частна лаборатория, тестовете излязоха отрицателни. Тестовете за антитела също излязоха отрицателни.
Вече десети ден стоим заключени под карантина - без симптоми и с втори отрицателни тестове", разказа Денислав Димитров.

Той подчерта, че семейството му спазва карантината, тъй като има предписания за това, но те са били връчени няколко дни след излизането на тестовете. 

От началото на сагата нито РЗИ са се свързали с нас, за да видят ние как сме и какво е състоянието на положителното според тях дете, нито има проверка от органите на МВР дали сме на адрес, посочи още Денислав пред Bulgaria ON AIR.

Мъжът не спори дали има коронавирус, но пита дали РЗИ може да отговори на въпроса човек заразен ли е за околните и до каква степен. При липсата на симптоми и втори отрицателен PCR тест, нужно ли е човек да стои под карантина, настоя той. 

Цяло семейство да стои затворено, без да може да излиза да пазарува и да си изхвърля боклука... С работодателите не сме имали проблеми. Най-голямата трудност е това, че сме изолирани с две малки деца в двустаен апартамент.
Предполагам, че малката ми дъщеря е част от статистиката, сподели Денислав. 

По думите му подходите на РЗИ са хаотични и не са унифицирани. С него са се свързали други граждани със сходни проблеми. А за Денислав и семейството му остават още четири дни под пълна карантина.

Източник: Блиц.бг