Свят

Като отвързани: Пияни като прасета британци напълниха улиците след края на карантината СНИМКИ

  06.07.2020 18:20             
Като отвързани: Пияни като прасета британци напълниха улиците след края на карантината СНИМКИ

Улиците по много английски градове бяха запълнени от редица празнуващи първия ден, в който е разрешено свободното посещение на кръчми и ресторанти.
За първи път от 104 дни, британците се отдадоха на диви купони и зверски напивания, довели до няколко арести и пострадали при сбивания.

Експерти прогнозираха, че на т.нар. „Супер събота” ще бъдат изпити 15 милиона паинта бира, след като британците вече можеха да зарежат спокойствието на дома си. Естествено, почерпените британци не спазваха никакви социални мерки.

Огромни количества боклук оставиха след себе си лондончани, които излязоха в съботната вечер да се забавляват навън с отварянето на пъбовете и заведенията във Великобритания. Кадри на преливащи от празни бутилки, кенчета от бира и пластмасови чаши кошчета станаха хит в социалните мрежи.
Снимки от парковете Хамърсмит и Фулъм показаха огромно кличество салфетки и опаковки от храна от заведения за бързо хранене, търкалящи се в тревните площи.
В неделя сутрин службите по почистването в британската столица едва смогваха да съберат отпадъците, останали след празнуващите, насладили се на първата си вечер с приятели в  заведение навън от средата на март.

В момента Великобритания е най-тежко засегната от пандемията от Ковид-19 държава в Европа с над 300 хиляди заразени и почти 44 200 жертви.

Източник: Блиц.бг