Свят

В Дубай изграждат улици с целогодишен дъжд

  05.07.2020 19:10             
В Дубай изграждат улици с целогодишен дъжд

В Дубай, познат на жителите и туристите с жегата и пустинните бури, най-после ще завали - групата за недвижими имоти „Клайндинст" изгражда улица с целогодишен, непрестанен дъжд.

Идеята е част от проекта „Сърцето на Европа" на компанията, която работи по строежа на 15 хотелски комплекса и 4 хил. къщи за гости на 7 острова от арабския архипелаг на име „Светът", пише изданието The National.

„Имаме нужда от технология, която да създаде открит климатично контролиран район", коментира австрийският предприемач Йозеф Клайндинст, който е директор на едноименната компания. „Затова се свързахме с инженери и консултанти от Европейския институт, които посетиха Дубай през 2008 година, за да разгледат климата тук и да направят своите проучвания", добави още той.

През лятото температурите в ОАЕ надвишават 40 градуса, но специалната улица ще поддържа 27 градуса, което ще позволи на местните и туристите да се разхождат при по-поносими условия. Водата, симулираща от ръмене до проливен дъжд, ще се движи през тръби по покрива на съоръжението. То ще се намира на остров „Основна Европа", в близост до хотели, вдъхновени от начина на живот в южните части на Европа.