Спорт

Наши полицаи са №1 в България

  05.07.2020 10:30             
Наши полицаи са №1 в България

Отборът по стрелба на СК „Спартак - Враца“ при ОДМВР участва в заключителния етап от републиканския преглед по стрелкова подготовка за служители на МВР, който се проведе във Варна. Организаторите от Спортна асоциация на МВР, Стрелкова асоциация – МВР и домакините от ОДМВР – Варна показаха отлична подготовка и при провеждане на  първенството, като съблюдаваха и спазването на всички противоепидемични мерки.      
Врачанските полицаи Ивайло Флоров, Николай Милушев и Петко Петков, след безпрецедентно бърза и точна стрелба, спечелиха купата за първото място в отборната надпревара при мъжете. Членовете на тима влязоха и във финала за индивидуалната надпревара, като най-добро класиране направи Ивайло Флоров, който стигна до 7-то място. Технически проблем в стрелбата на женския състав Катя Василева и Габриела Гигова ги остави извън призовата шестица. В индивидуалната надпревара при дамите Катя Василева влезе във финал и се класира 7-а. 
В комплексното подреждане първи са стрелците на ОДМВР – Варна, следвани от отборите на ОДМВР - Силистра и ОДМВР – Кърджали.       
В републиканското първенство участваха 21 тима със 109 състезатели. 
Следващата надпревара за стрелците на СК „Спартак-Враца“ е традиционният турнир по стрелба с пистолет, по случай 5 юли – професионалния празник на служителите от МВР. Състезанието ще се проведе на 6 юли от 10:30 ч. на стрелбището при УТК „Дъбника“ – КАТ Враца.