Събития

Доброволци обновяват киносалона във видинското село Кошава

  04.07.2020 15:25             
Доброволци обновяват киносалона във видинското село Кошава

Доброволци ще реновират киносалона във видинското село Кошава. Ремонтните дейности ще се извършат по програма "С ръце за село", организирана от платформата "Фабрика за идеи" като продължение на проведената през предходните години "Резиденция баба". Най-ценното в новата инициатива е общуването с местните хора, обясни Милица Джанджова от организацията:
"Това е една програма, която цели да свърже отново потенциала на младите хора от градовете със знанието на възрастните хора в селата, като тук присъства повече елементът на физическата работа, и всъщност всеки един желаещ да се включи в инициативата би могъл да отдели ден или два от времето си, да отиде на село и да помогне на местните хора в разкрасяването на обществени пространства, и да помогне да направим българското село по-приветливо, по-привлекателно и всъщност пък да припомним на възрастните хора в селата, че те са най-ценното, което съществува все още там."
Кошава е първото село в Северозападна България, където инициативата ще се проведе. Акцията там ще бъде на 11 и 12 юли, когато доброволци и местни жители ще ремонтират киносалона и така ще поставят началото на облагородяването на населеното място.
"С ръце за село" ще продължи през цялото лято. Набират се доброволци, както и населени места, които желаят да участват./Радио Видин