България

Малката Йоана има нужда от средства за лечение

  04.07.2020 19:00             
Малката Йоана има нужда от средства за лечение

Йоанка е само на 11 месеца, но вместо родителите ѝ да се радват на моментите от първите ѝ стъпки и думички, те са изправени пред голяма трудност.
На тази крехка възраст тя е диагностицирана с ембрионален рабдомиосарком и се нуждае от спешно лечение в чужбина!
Тя все още е мъничка и не може да разкаже през какво преминава, затова споделяме с вас нейната история, разказана от майка ѝ:
"Борбата за живот на Йоанка започна преди няколко месеца, когато съвсем случайно забелязахме, че едното ѝ краче е по-късо от другото. Веднага тръгнахме по лекари и изследвания, и така се стигна до заключението, че Йоанка има киста на крачето, която притиска кръвоносен съд и това спира растежа му. В Пирогов ни казаха, че ще се наложи операция, но впоследствие всички планови операции бяха отменени заради извънредното положение в страната.
Наложи се да чакаме до 19-ти май, когато най-накрая ни приеха в болница за изследвания и на следващия ден ни насрочиха операцията. Тя мина успешно – Йоанка се възстанови много бързо и без никакъв проблем. Няколко дни след операцията обаче излезнаха резултатите от хистологията (лекарите бяха взели материал от кистата, както се прави винаги при операция) и новината направо ни разтресе. Оказа се, че детето е със злокачествена форма на тумор.
Започнахме веднага да търсим варианти за лечение – бъдеще за Йоанка дадоха лекарите от болница Liv Hospital в Истанбул.
На 29-ти юни ѝ предстои преглед при ортопед и хирург, след който ще знаем дали ще последва нова операция на крачето или ще преминем направо към лечение с химиотерапия. За съжаление, курсът на една вливка обаче е 10,000 евро – непосилна сума за нас.
Вярваме, че има много добри хора и че точно с тези добри хора ние ще успеем да преминем през това изпитание. Затова се обръщаме към вас!
Молим ви, ако имате дори минимална възможност да дарите за нейния шанс за живот, да го направите!”