Здраве Събития

На нокти! Трима от новите с COVID-19 са контактни на болните от РЗИ и РЗОК, има и заразена млада жена от Мездра

  04.07.2020 13:50             
На нокти! Трима от новите с COVID-19 са контактни на болните от РЗИ и РЗОК, има и заразена млада жена от Мездра

От регионалната здравна инспекция във Враца излязоха с повече информация за новите заразени с коронавирус, научи „Конкурент”. Оказва се, че трима от 4-те болни са от град Враца и са контактни лица на болни от РЗИ и РЗОК. Четвъртата положителна проба е на млада жена от Мездра.

Заразена е жена на 44 години от града под Околчица, която е

Епидемиологично свързана-контактно лице на потвърден случай отРЗОК–Враца). Заразен е мъж на 50 години от града – епидемиологично свързан-контактно лице на потвърден случай от РЗОК–Враца. Болен е и мъж на 63 години, който е епидемиологично свързан-домашно контактно лице на потвърден случай от РЗИ–Враца.

Последната повалена от коронавируса е 21-годишна жена от Мездра, която е епидемиологично свързана-контактно лице в домашна среда на вече потвърден случай от Мездра.

С взрива регистриран в РЗОК-Враца до момента са открити общо 13 положителни епидемиологичносвързани лица, от тях служители на РЗОК-7, техни домашни контактни 3, вт.ч. служител на РЗИ и допълнително епидемиологичносвързани лица на служителя от РЗИ-3. От потвърдените случаи, хоспитализирани в СБАЛПФЗ –Враца са 2, единият е вече изписан  с продължаваща домашна карантина и наблюдение, а вторият е все още в лечебното заведение за БП. Състоянието и на двамата е стабилно и към момента са безклинични оплаквания. От общият на чакащите резултат проби – 8 са на издирени домашни контакти лица свързани с взрива.