Интервю Събития

Огнян Ценков: Ние вярваме на Цветанов

  02.07.2020 17:43             
Огнян Ценков: Ние вярваме на Цветанов

Кметът на Видин /мандат 2015-2019 г./ инж. Огнян Ценков присъства на годишния анализ "България и светът 2019 г." на Евро-атлантическия център за сигурност /ЕАЦС/, с участието на авторите и модератор Цветан Цветанов, председател на УС на ЕАЦС. Събитието се проведе в София - НДК, Платформа А6. По този повод инж. Ценков отговори на въпросите на „Конкурент“.

Георги Александров

Г-н Ценков, Вие присъствахте на годишния анализ на ЕАЦС. Какви теми бяха представени?

Да, аз заедно с колегите Албена Георгиева, Янита Каменова, Лозан Лозанов, Калин Каменов,присъствахме на събитието, което се проведе миналия вторник в София. На него г-н Цветанов, председател на Управителния съвет и експерти от ЕАЦС представиха работата на Центъра за изминалата една година по теми свързаност, конкурентноспособност и сигурност, беше обърнато внимание и на подготовката на проекта "Три морета". Анализът извежда на преден план ключови въпроси, които ЕАЦС счита, че трябва да са част от обществения и  политически дневен ред, за да може страната ни активно да участва при вземането на стратегически решения на европейско ниво и надежден и уважаван евро-атлантически партньор.

Имаше високо ниво на представителност и ми направи впечатление, че форумът бе посетен от много млади хора.

Беше ли обсъждан бъдещият политически проект на г-н Цветанов?

Не. ЕАЦС е организация с други цели, неговата дейност е експертни анализи и оценки, а не партийни.

По този въпрос г-н Цветанов вече заяви, че новият политически проект ще стартира през месец  септември тази година. Партията ще бъде изградена на принципа: "Не на лидерството", с ясни последователни, устойчиви политики по националните приоритети.

Политическият проект, ще бъде разположен център-дясно в политическото пространство и е  възможно да си сътрудничи с всички политически формации, които изповядват евроатлантическите ценности и които гарантират демокрацията, правовият ред и всички неотложни реформи.

Аз за пореден път искам да кажа, че ние ще подкрепим този проект. Защото настоящата политическа обстановка и настроенията в българското общество изискват нов политически субект и познавайки г-н Цветанов сме сигурни, че това това ще бъде нещо полезно и фактор за развитието на страната.

Ние вярваме в този човек!