България

15 години затвор за Митко и Диян за жестокото убийство на дядо Георги в Белослав

  30.06.2020 18:40             
15 години затвор за Митко и Диян за жестокото убийство на дядо Георги в Белослав

24-годишният Митко Иванов и 22-годишният Диян Валентинов ще лежат 15 години зад решетките за зверското убийство на дядо Георги от Белослав. Това реши  състав на Варненския окръжен съд днес на финала на нашумялото дело.

Както "24 часа" писа трагедията стана на 24 януари 2019 година. Тогава на разсъмване подсъдимите Диян и Митко влезли в дома на нарочения за жертва техен съгражданин от град Белослав. Три дни преди това Диян и Георги Г. проникнали в дома на 80 годишният военен пенсионер дядо Георги, за когото имали информация, че е заможен. Намерили и откраднали 900 лева и спестовната книжка на възрастния човек, докато той спял. По-късно проиграли откраднатите пари в игрални зали във Варна.

Повторното влизане в дома на възрастният мъж извършили Диян и Митко. Двамата имали дългове и се чудели как да си набавят средства, за да се разплатят. Първоначално мислели да изтеглят с пълномощно парите от открадната спестовна книжна на възрастния мъж, но им трябвала личната му карта. След като употребили наркотици, подсъдимите влезли отново в дома на жертвата си да търсят още пари.
За целта облекли тъмни дрехи. За да не оставя следи, Митко сложил и ръкавици на ръцете си. В едно от помещенията намерили дядо Георги , който лежал на диван, но бил буден. Запушили устата му, притискали го и искали да им каже къде са парите му. Нанасяли му удари. С нож, който намерили под възглавницата му, го наранили в областта на шията. След това го удряли с бутилка, душили го. Диян взел ножица от перваза на прозореца и я забил в шията на възрастния човек. Същото сторил след него и Митко. Тогава Георги Д. спрял да мърда.

С фенерчета двамата подсъдими започнали да търсят парите на жертвата си. Намерили четири пачки, които си разделили, и напуснали дома на ограбения. После се придвижили до Варна и играли с ограбените пари в хазартни зали.

Същата нощ Митко Иванов бил задържан в игрална зала, а на следващия ден полицията задържала и съучастника му Диян Валентинов.

Източник: 24 часа