Събития

Мария и Тихомир се венчаха на мотосъбора в Лом СНИМКИ

  30.06.2020 09:43             
Мария и Тихомир се венчаха на мотосъбора в Лом СНИМКИ

Мария и Тихомир се венчаха на мотосъбора в Лом, а атрактивната церемония беше в зала „Тържествена” в Ривърсайт Трежъри. Тя е е от Кюстендил, а Тихомир от Козлодуй и на 27 юни си казаха заветното “Да!” под рев на мотори. Двамата споделят, че са решили да се венчаят за 59 минути, защото виждат всичките си приятели веднъж годишно тук, на мотосъбора в крайдунавския град. Техен приятел допълва: “Това е първата мотосватба от 20 години насам”. Всички ги изпратиха с усмивка и пожелание за лек и безавариен път в живота и на пътя, и им благодариха най-сърдечно, че са ги направили част от техния празник. Почти всички мотористи от козлодуйския мотоклуб „Ядрените” бяха до колегата си Тихомир по време на венчавката в Лом.

Вярно ли е, че само за близо час докато сте били на мотосъбора в Лом решихте да се венчаете?

Да, вярно е, което е най-вълнуващото нещо. Това е най-хубавият ден в живота ми, щастлив съм, че го направихме по различен и доста еуфоричен начин. „Менделсон“ по време на извънредно положение и по време на мотосъбора в Лом – какво по-интересно от това приключение. Двама влюбени сме и решихме да не се поддаваме на паниката и да си кажем „ДА”, въпреки вируса. Светът е изправен пред едно от най-големите предизвикателства в момента, но въпреки това има и хубави неща в този живот и едно от тях е любовта, която изпитваме един към друг и я показахме на всички приятели. Стоейки доста време в изолация, говорихме си и си казахме: „Дали пък да не вземем да се оженим, нещо хубаво да се случи“. За час време го решихме. Така действат влюбените.

Осъзнавате ли, че Вашата сватба се оказа най-интересна за сезона, а пък и като цяло в Северозапада?

През последните  години сватбите стават все по-пищни – хората инвестират повече в сватбени тържества, все повече булки използват услугите на сватбени агенции. Особено сватбите с изнесени ритуали по хотелите са изключително стилно и богато украсени, сватби по американски модел. Нашата обаче е по нов модел – уникален и го направихме с удоволствие. Когато любовта между двама души е голяма, се случват големи приключения и готини неща. Този тип церемонии са предпочитани от хората като нас, но не на всеки му стиска да го направи наистина. Трябва смело сърце и много любов, за да се венчаеш по време на пандемия и мотосъбор.

Разкажете повече за това как мина мотосъборът в Лом?

Тридневеният мотосъбор започна от 26 юли в Лом. В крайдунавския град се събраха стотици мотористи от различни краища на България. За тях организаторите от местния мотоклуб „Ягула“ бяха подготвили богата програма – забавни игри, томбола с награди, рок-концерти на различни групи, състезания по атрактивно каране на мотор и т.н.
Също така, освен атракцията, която ние им спретнахме със сватбата ни, съборът се проведе при стриктно спазване на всички необходими противоепидемичните мерки.

Не е случаен фактът, че рокерите по филмите винаги са заобиколени от страхотни красавици?!

Да, така е, няма нищо случайно. Вероятно има защо, ние мотористите сме с много големи сърца и сме всеотдайни. Мотор не се кара с крака и ръце, а от душа и сърце. Колата вози тялото, а моторът душата.

За финал малко забавни  мотомъдрости …

„Жена и мотор не се дават ?? Моторът може да ти го счупят, а на жената може да и хареса”

„Не карай по-бързо от своя ангел – пазител”

„Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си”

„Караш, падаш, ставаш, но моторист завинаги оставаш”

„Ако искаш да си щастлив една нощ – напий се.
Ако искаш да си щастлив един месец – ожени се.
Ако искаш да си щастлив цял живот – карай си мотора”

„Едно момче…едно сърце, две ръце, eдно шосе на гуми две…Една душа, една мечта за свобода….Адреналинът е в кръвта, а в гърдите смелостта…Страст една към скоростта….“

„Само кучето което се вее от прозореца на колата, разбира моториста”/kozloduy-bg.info