Бизнес Събития

Президентът Радев посети АЕЦ "Козлодуй"

  29.06.2020 18:59             
Президентът Радев посети АЕЦ \

Днес Румен Радев – президент на Република България, бе на посещение в АЕЦ „Козлодуй”. В Учебно-тренировъчния център той имаше среща с ръководния екип на дружеството, по време на която бе запознат с актуалното състояние на ядрените мощности и основните приоритети в дейността на атомната централа.
В хода на разговора изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй” Наско Михов отбеляза, че централата е най-големият производител на електроенергия в страната и структуроопределящо за енергетиката предприятие, където за над 45 години успешна експлоатация е натрупан огромен опит. Тук са израснали поколения висококвалифицирани ядрени енергетици и тази приемственост допринася за високото ниво на безопасност, която се отбелязва с положителни оценки от международните мисии, подчерта Наско Михов.
Президентът заяви, че е впечатлен от постигнатото в атомната централа и като всеки един българин се гордее, че България е внедрила високи технологии и успешно развива своята ядрена енергетика. В рамките на визитата Румен Радев посети 5. енергоблок.
 Зов за помощ: Търси се изчезнал мъж от Септемврийци
Детски градини в Русия пламнаха с коронавирус
Дубъл с 16 гола за талантите на наш спец във Варна
Гледайте Шекспир под звездите на Враца в "Сън в лятна нощ"
Конфискуваха над 2 тона ракия от изби на 62-годишен мъж
В България 6 лева за барбарон, а в Гърция 3 лева за чадър с два шезлонга и кафе
Анкета

Планирате ли да ходите на почивка тази година?


Резултати