Здраве Събития

Взривът от коронавирус продължава да шества във Враца, удари и РЗИ

  29.06.2020 16:45             
Взривът от коронавирус продължава да шества във Враца, удари и РЗИ

Ръководството на регионалната здравна инспекция във Враца усети заразата от коронавирус, а управата на инспекцията е под карантина заради съмнения за инфектиране.

Домашната изолация е наложена, след като е станало ясно, че близък на служител на висок пост в РЗИ е сред далите положителна проба за Covid-19.

Още в средата на май „Конкурент“ подаде сигнал до здравното министерство, в което описа, че има подозрения за укриването на случай на заразен. Документът е с входящ номер 94-2515 от 18 май и е в деловодството на МЗ.

До този момент отговор по него няма.

Развитието на случая обаче изпревари отговорите от ведомството на министър Кирил Ананиев. В четвъртък директорът на РЗИ във Враца д-р Кети Ценова е пътувала до специализираната прокуратура, за да дава показания за издаването на разрешение на една от частните болници в града. Заедно с нея в колата е била и заместничката й д-р Ирена Видинова, като в колата е имало още един пътник - Д.Х., здравен инспектор. Шофьорът на служебната „Дачия“, който също е поставен под карантина, е четвъртият замесен.

Към София същия ден са пътували главния счетоводител на здравната инспекция и главния секретар на РЗИ Т.Т., още един директор на дирекция Кр.В. и експертът В.П.

Към този момент още няма официално потвърждение за това дали пробите на д-р Ценова и д-р Видинова са положителни. За всеки случай обаче те са били поставени под карантина, а под домашна изолация са поне още 5-6 техни подчинени. Колебанието в бройката идва от факта, че един от вуроятните приносители на инфекцията е бил в отпуск през днешния ден, но от утре, когато трябва да се върне на работа, ще бъде изпратен под карантина.

Четете повече в утрешния брой на в. „Конкурент“.Зов за помощ: Търси се изчезнал мъж от Септемврийци
Детски градини в Русия пламнаха с коронавирус
Дубъл с 16 гола за талантите на наш спец във Варна
Гледайте Шекспир под звездите на Враца в "Сън в лятна нощ"
Конфискуваха над 2 тона ракия от изби на 62-годишен мъж
В България 6 лева за барбарон, а в Гърция 3 лева за чадър с два шезлонга и кафе
Анкета

Планирате ли да ходите на почивка тази година?


Резултати