България

Кошмар в Провадия: Леля връзва с верига осмокласничка, тя бяга, за да краде

  29.06.2020 20:40             
Кошмар в Провадия: Леля връзва с верига осмокласничка, тя бяга, за да краде

Териториалното отделение в Провадия към Районната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за противозаконно лишаване от свобода на 14-годишно момиче. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

По сигнал за дете с верига на крака, което е намерено в двора на училище в Провадия от случаен минувач, е образувано досъдебно производство. То се води по член 142а, ал. 3 от Наказателния кодекс от Териториалното отделение в Провадия към Районната прокуратура във Варна и визира наказателната отговорност на всеки, който противозаконно лишава от свобода непълнолетно лице.

След подадения от гражданина сигнал на място пристигнал полицейски патрул. 14-годишното момиче е отведено в полицията за установяване на самоличността му.

Детето е било настанено в дома на леля си като приемно семейство с решение на Провадийския районен съд през 2013 год. Срокът на настаняването бил тригодишен. Проверява се каква е причината той да е удължен и действащ до момента.

Заради честото бягане от дома й лелята Г.И. връзвала 14-годишната си племенница с метална верига с катинар за легло. Днес момичето е успяло да отключи катинара и да избяга отново. Според обясненията й то бягало, за да извършва кражби. Само за последните дни успяло да избяга от дома на леля си повече от 20 пъти.

За скандалния случая е уведомена Агенцията за закрила на детето. Прокуратурата е назначила съдебнопсихиатрична експертиза на 14-годишното момиче, което е ученичка в осми клас в местно училище.
Действията по разследването продължават.

Източник: 24 часаСпипаха мъж, откраднал велосипед на жена
Спипаха хотел в Лом да краде ток
Настаниха в кризисен център във Варна връзваната с верига осмокласничка от Провадия
Лелята на откритото с верига на крака момиче: Тя и брат й крадат много
Заловиха крадец, задигнал мобилен телефон
Заловиха двама, откраднали 14 топа оградна мрежа и много градински инструменти
Анкета

Планирате ли да ходите на почивка тази година?


Резултати