Крими

8 са загинали по пътищата в Монтанско от началото на годината

  29.06.2020 11:27             
8 са загинали по пътищата в Монтанско от началото на годината

8 души са намерили смъртта си при катастрофи, станали по пътищата в регион Монтана от началото на годината, 39 са ранените, съобщават от областната дирекция на МВР. 39 са тежките пътни инциденти с жертви и ранени.

От средата на миналата седмица в региона е започнала специализирана полицейска операция за контрол на движението на мотоциклетистите. Тя ще продължи до 1 юни, уточняват от пресслужбата на дирекцията.

Екипите на Пътна полиция следят основно за неправоспособни водачи и мотоциклети без регистрация, както и за мотористи, яхнали возилата след употреба на  алкохол и наркотични вещества.

Въпреки епидемията мотосъборите започнаха, отчитат полицаите. Първият беше в Лом и събра стотици любители на моторите от цялата страна. В понеделник сутринта моторист от Кюстендил, който се прибирал от събора край Дунав, катастрофира преди Краводер – на пътя Монтана – Враца. Мъжът е с политравми във врачанската болница. Пострадали са още двама души.Класация обяви кой град у нас е с най-много умрели в катастрофи
Анкета

Планирате ли да ходите на почивка тази година?


Резултати