Бизнес Събития

Врачани наясно колко ще вземат от „Топлофикация“

  29.06.2020 10:49             
Врачани наясно колко ще вземат от „Топлофикация“

От „Топлофикация – Враца“ разпространиха чрез сайта си примерна таблица, в която е упоменато каква е сумата, която предстои да бъде възстановена. Подробна справка ще получи всеки един абонат, който е на реален отчет. Тя ще съдържа подробна информация колко пари са изчислени за връщане спрямо потреблението за всеки месец. Така „Топлофикакация – Враца“ показва, че сметките, колкото и сложно да изглеждат могат да бъдат ясни на хората.

Цената на топлинната енергия, реализирана от дружеството от 1 юли 2019 г. беше 87.87 лева, но поради промяната на цената на синьото гориво със задна дата бе актуализирана до 83.05 лева, което е намаление с около 5.5%.

От „Топлофикация – Враца“ са се постарали да изработят достатъчно подробна справка, на която да се вижда не само общата сума, която трябва да бъде върната на конкретния абонат на дружеството, а и дължимото му за всеки месец от юли 2019 г. до март 2020 г.

От дружеството уточняват, че сумата ще бъде възстановена на лицата на реален месечен отчет, които в периода от юли 2019 година до март 2020 година са били абонати на Топлофикация Враца, но към днешна дата са се отказали от услугите на дружеството и са загубили качеството клиент на топлинна енергия. За всички останали текущи потребители на услугите на топлофикация сумата ще бъде приспаднаат от текущи или бъдещи задължения.