Крими

Тежък ден за съдиите във Враца! Утре заседават за бруталното убийство и загинал моторист

  29.06.2020 10:39             
Тежък ден за съдиите във Враца! Утре заседават за бруталното убийство и загинал моторист

Тежък ден чака съдиите във врачанския окръжен съд утре, научи „Конкурент“. За вторник от 9.30 часа са насрочени разпоредителните заседания за две кървави дела.

Едното заседание е по делото срещу подсъдимия А. И., срещу който обвинението е за това, че на 13.04.2019 г. умишлено е умъртвил дядо си Л. А. от село Крива бара, чрез два удара с дървена бухалка по главата. Припомняме, че по време на вечеря на 13 април 2019 г. внукът и дядо му употребили алкохол. По-късно младежът пуснал музикална уредба в стаята си. Дядото му направил забележка да намали звука, тъй като му пречел да гледа телевизия. Това станало повод за няколкократно отвиване и завиване на бушони от таблото за електрическия ток в къщата и пререкания между двамата. Възмутен от поведението на внука си дядото изключил уредбата и колоните и ги изнесъл на терасата. Последвал опит на обвиняемия да ги прибере, но бил бутнат от дядо си, залитнал и се ударил в стената. Тогава обвиняемият взел дървена бухалка и нанесъл удари по главата на дядо си. В следващия момент бил спрян от баба си, която съобщила за случилото се на телефон 112. Междувременно младежът скрил бухалката на тавана на къщата и излязъл навън.

Мъжът е починал в плевенска болница, където е бил настанен за лечение.

Другото разпоредително заседание е срещу С. Т., който е обвинен в това, че на 15.06.2019 г. в село Манастирище при управление на „Опел Астра“ нарушил правилата за движение, като на нерегулирано кръстовище не пропуснал движещият се от дясната му страна и приближаващ по равнозначен път Ц. Ц., който управлявал мотоциклет „Хонда 919“ без регистрационни табели, и при последвалия удар по непредпазливост е причинил смъртта му. Пострадалият Ц. Ц. е съпричинител на вредоносния резултат, тъй като той също е нарушил правилата за движение, като управлявал с превишена скорост.