Спорт

Академията загрява за Трета лига с купа на „Футбол 8“

  28.06.2020 17:25             
Академията загрява за Трета лига с купа на „Футбол 8“

Академия Ботев спечели силния турнир „Футбол 8“, организиран от БАМФ Враца. Момчетата на Любен Любенов надвиха Евъргрийн на финала, като преди това на полуфинала сломиха Миньор Згориград с 2:0. „Вечно-зелените“ пък победиха станалия трети Хъс Лом с 3:2 след дузпи /5:5 в редовното време/.

Освен трофея, академиците взеха и няколко индивидуални награди - Христо Георгиев за най-добър вратар; Ивайло Димитров за най-добър защитник и Виктор Василев за най-добър играч. Денислав Езекиев е техничар №1, а Боби Алексиев от Евъргрийн получи приз за на-красив гол.

„За първи път приехме предизвикателството да играем турнир по Футбол 8. Като част от подготовката на дублиращия отбор станахме част от състезанието на БАМФ във Враца. Всички съперници бяха пределно мотивирани срещу нас, но купата влиза във витрината на Ботев Враца. С тази победа добихме и право да участваме на националните финали по Футбол 8. Тъй като отборът ни продължава да се готви за участието си в Трета лига ще направим всичко възможно да обединим най-добрите играчи по мини футбол във Враца, които са били част от нашата школа през годините, и да се явим с тях на Републиканското първенство. Идната седмица ще обявим треньора, който ще отговаря за този проект от страна на Ботев Враца и се надяваме всички поканени да се включат, за да представим града на възможно най-високо ниво!“, коментираха успеха от ръководството на Академия Ботев.