Събития

Тържествено изпратиха абитуриентите от гимназията в Борован СНИМКИ

  26.06.2020 17:00             
Тържествено изпратиха абитуриентите от гимназията в Борован СНИМКИ

Днес двора на Професионална гимназия по транспорт „Коста Петров“ отново бе изпълнен с усмивки, празнично настроение, развълнувани абитуриенти, учители и родители, а поводът бе тържественото изпращане на Випуск 2020 и официално връчване на дипломите на зрелостниците. Въпреки многото трудности, през които трябваше да преминат завършващите ученици и техните учители в един такъв момент сякаш хубавото настроение изтрива донякъде всичко, което преживяхме и продължаваме да преживяваме, защото има моменти в човешкия живот, когато емоцията надделява над всичко и това ни дава сили да продължим.

В тържествения ден изпълнен с много емоции  при спазване на мерките за дистанция  бяха спазени всички традиции на училището, за да могат момичетата и момчетата на Випуск 2020 да получат своя дългоочакван миг, с който да запомнят своето дипломиране. Официални гости на тържеството бяха кметът на община Борован – инж. Десислава Тодорова и Гергана Михалчева – директор на БЧК – Враца. Тържеството започна със обръщение на директора на училището Десислава Василева към абитуриентите. Кметът на общината инж. Тодорова поздрави завършващите, техните родители и учители с вълнуващо слово, след което лично  връчи грамоти и награди на отличниците. Гвоздеят на тържеството беше поставянето на капсула на времето, в която са отправени послания към бъдещите поколения. Десислава Василева и инж. Десислава Тодорова поставиха капсулата в специално предвидено място. Капсулата с посланията трябва да бъде отворена през 2045 г.

С много мили думи към завършващите се обърнаха класните ръководители на двата класа Антоанета Иванова и Пламенка Николова. От своя страна дванадесетокласниците благодариха на всички свои учители за това, на което са ги научили през всичките тези години и разбира се най-вече на своите класни ръководители.Гледайте Шекспир под звездите на Враца в "Сън в лятна нощ"
Конфискуваха над 2 тона ракия от изби на 62-годишен мъж
В България 6 лева за барбарон, а в Гърция 3 лева за чадър с два шезлонга и кафе
Задържаният шеф от ГДБОП карал Golf на 15 г. и се жалел, че не може да си плати тока
13 превъзходни начина да накараме старите вещи да заблестят като нови
Пожар приземи аварийно самолет в Солун
Анкета

Планирате ли да ходите на почивка тази година?


Резултати