Свят

Разбиха огромна мрежа на автоджамбази, задигнали са стотици лускозни возила

  23.06.2020 11:11             
Разбиха огромна мрежа на автоджамбази, задигнали са стотици лускозни возила

Внушителна партида от 40 откраднати в Канада автомобили са откроти в контейнери в пристанище в Италия. По данни на Toronto Star, автомобилите са били доставени по вода на другия континент, след което те е трябвало да бъдат транспортирани до границата на Турция и Либия за продажба. 

Подозрителните морски контейнери са били отворени в хода на разследване, с което се е занимавал отделът за финансови престъпления на Йорк и Канадската агенция за граничен контрол (CBSA).

В тях са били открити съпи модели, включително Chevrolet Camaro и няколко екземпляра на Lexus, Mercede-Benz, Land Rover и BMW.

Полицията оцени общата стойност на около 40-те автомобила на 1,5 милиона долара. Всичките автомобили са върнати в канада, местните органи на реда вече издирват техните собственици. 

Първите подозрителни доставки са регистрирани още през апил, когато в пристанището е пристигнало Audi Q8 модел 2018 година, което било обявено за издирване въвъ връзка с финансови престъпления. Това станало повод за приверки и на други контейнери в италианските пристанища Салерно и Тауро.

По информация на италианските медии, 40-те автомобила са част от по-голяма партида, вкарана в Италия от дръфи страни. 

В последно време са били намерени около 100 коли със съмнително минало. 

Източник: auto.blitz.bg