Здраве Събития

Изследваха за Covid-19 две фелдшерки от Враца

  22.06.2020 06:36             
Изследваха за Covid-19 две фелдшерки от Враца

Две фелдшерки от центъра за спешна медицинска помощ във Враца са с пневмонии от средата на миналата седмица, научи „Конкурент“.

Информацията, която беше потвърдена от директора на ЦСМП д-р Галя Лещарска, идва на фона на нов взрив от инфектирани с коронавирус в страната и притеснение, че хората на първа линия може да разпространят Covid-19.

Т.Д. и М.Д. /запазваме самоличността им, за да не нарушаваме законите в България!/ се лекуват с медикамента „Азатрил“, тъй като според здравните власти няма повод за притеснения.

Едната от заболелите дами е била настанена за лечение в белодробната болница, позната като Тубдиспансера, а другата – не е, тъй като няма тревожни симптоми.

„Да, вярно е. Само едната от тях М.Д. се среща с болни. Другата – Т.Д., работи в телефонната централа и приема обажданията“, каза пред „Конкурент“ д-р Лещарска. Според нея няма повод за притеснения, тъй като и двете дами са били изследвани за коронавирус, а пробите им са се оказали отрицателни. „Първо ние бяхме притеснени, защото сме като едно малко семейство. Но няма поводи за притеснение, защото и двете колежки са с отрицателни тестове за коронавирус“, допълни още д-р Лещарска.

По последни данни инфектираните във Врачанско са 18, като 16 от тях вече са излекувани.