Събития

От СУ "Васил Кънчов" се похвалиха с високи резултати на ДЗИ

  15.06.2020 19:20             
От СУ \

За поредна година зрелостниците от паралелката с Хуманитарен профил на СУ „Васил Кънчов“ постигнаха високи резултати на държавните зрелостни изпити /ДЗИ/. Средният резултат по български език и литература е много добър, традиционно надвишава средния за страната и областта и се дължи на усилената подготовка на учениците в часовете за профилирана подготовка.

Според Поля Ценова, учител по БЕЛ и класен ръководител на зрелостниците, дистанционното обучение не е било демотивиращо, а напротив – дванадесетокласниците са работили повече като време, имали са достатъчно възможности за преговор и подготовка за матурите, комуникацията с учителите е била непрекъсната. От 23 ученици трима са с отлични оценки по БЕЛ, високи са постиженията по английски език със среден резултат Много добър 5.05, отлични оценки имат зрелостници по биология, история и география.

И тази година СУ „Васил Кънчов“ осъществява прием в профилирана паралелка Хуманитарни науки с профилиращи предмети български език и литература, английски език и история и цивилизация. Екипът от учители, извел успешно тази година зрелостниците, ще работи с бъдещите осмокласници и ще се стреми към запазване на високото ниво на подготовка на учениците.