Събития

Започват концертите на открито на Симфониета-Враца

  13.06.2020 19:32             
Започват концертите на открито на Симфониета-Враца

Дългоочакваното събитие за почитателите и музикантите на Симфониета-Враца ще се състои в четвъртък, 25 юни от 18 ч. в двора на Етнографския комплекс.

В последните месеци врачанските симфоници поддържаха онлайн връзка с почитателите си, посредством съботните си излъчвания във фейсбук страницата на институцията, на знакови концерти, с участието на именити музиканти. Зрителите споделяха възторжени отзиви от тези онлайн срещи с изкуството по време на изолацията и продължителното отсъствие на социални контакти. За допълнително забавление и повдигане на духа, те се включваха в играта на Симфониета-Враца „С елегантно облекло пред екрана" като изпращаха свои и на семейството си снимки по време на онлайн концертите. В резултат, бяха отличени трима победители, които получиха награда, покана за концерт по избoр от бъдещата програма на институцията в градската концертна зала.

 С намаляване на ограниченията в страната, започна активната подготовка за предстоящите концерти на живо, във Враца и страната, по време на които Симфониета-Враца ще зарадва своите почитатели с атрактивни концертни програми и гостуващи солисти.

Първият концерт на 25 юни от 18 ч. в двора на Етнографския комплекс е „Естрада.bg". Музикалният проект включва селекция от над двайсет незабравими български песни. Ще чуем популярни хитове от БГ филми и естрадната сцена, които всеки може да запее. Вечните български песни се изпълняват на живо от Симфониета-Враца със специалното участие на младите певци: Кристина Иванова, Християна Дънкова и Кристиян Янкулов, набрали популярност с блестящите си изпълнения в ТВ форматите „Гласът на България" и „Х-фактор".

Концертът на 25-ти юни ще бъде проведен в съответствие с разпоредбите за вход и отстояние, поради което броят на местата ще бъде ограничен. Желателно е всички почитатели да купят своите билети предварително от касата до х-л „Хемус". Градският билетен център вече работи, в пълно съответствие с противоепидемиологичните мерки, с подробна информация и билети за предстоящите концерти на Симфониета-Враца, тел.0896718303.