България

Условна присъда за 54-годишен, блудствал с млада жена в Благоевград

  12.06.2020 08:40             
Условна присъда за 54-годишен, блудствал с млада жена в Благоевград

54-годишен получи условна присъда за блудство с млада жена в Благоевград. Районният съд даде 2 г. условно с 4-годишен изпитателен срок на М. Л., който ще трябва да плати и 1000 лв. обезщетение на пострадалата В. К., както и около 2000 лв. разноски по делото.

Престъплението бе извършено на 21 януари около 21,50 часа. По това време жената вървяла по алея на парка край реката и имала среща с приятеля си. Забелязала мъж, който създавал впечатление, че я дебне. Забързала се, като обръщайки се видяла, че същият е с разкопчан панталон. Обадила се по телефона на приятеля си и му споделила притеснението си относно вървящия след нея непознат. Преди да приключи разговора чула зад себе си гласа на мъжа, който й казал да спре. Изплашената жена направила опит да избяга, но била застигната от него. Той я притиснал към ограда на игрище и започнал да я опипва, свалил си панталоните и показал еректиралия си полов член. Няколко пъти я удрял с юмрук в лицето и в корема, с ръка запушил устата й, заплашил я с думите" "Не викай, ще те убия".

В този момент в далечината се чул гласът на нейния приятел, който станал свидетел на случващото се и побързал да я защити. Извършителят преустановил действията си и побягнал.

На органите на реда било дадено подробно описание на мъжа, който няколко часа по-късно е бил задържан.

Извършителят на гнусното престъпление е криминално проявен, като към настоящия момент е реабилитиран по право, неграмотен, женен, работи в сметосъбираща фирма.

Присъдата може да се обжалва и протестира пред окръжния съд.

Източник: 24 часа