Събития

Симфониета-Враца ще излъчи последния онлайн концерт

  12.06.2020 19:00             
Симфониета-Враца ще излъчи последния онлайн концерт

Симфониета-Враца завършва поредицата от онлайн излъчвания, провеждани в периода на изолация, със стрийминга „Последните концерти“, който ще се състои в събота от 18.00 ч. в две части, на фейсбук страницата: https://www.facebook.com/VratsaSymphony/

Излъчването на 13-ти юни от 18 часа, озаглавено „Последните концерти“, включва откъси от триумфалната гала в зала „България“, която бе последната изява на оркестъра за 2019г. Солист в програмата е виртуозният цигулар Йован Богосавлиевич, диригент - Христо Павлов. Чрез онлайн стрийминга в събота, ще се насладим и на последните произведения, изпълнени от Врачанските симфоници в градската концертна зала, непосредствено преди началото на пандемията.

Програмата на „Последните концерти“ включва прочути произведения на Й. Щраус-син, В. Монти, В.А.Моцарт, Й. Брамс. По време на излъчването ще видим и музикантите на Симфониета-Враца, които споделят в записи от домовете си своите усещания и нагласи за периода на изолация, и живота след това.

От институцията вече планират дългоочакваните срещи с публиката на Врачанските симфоници. От днес, 10-ти юни, работи и касата в билетния център до х-л „Хемус“, с подробна информация и билети за предстоящите концерти на открито.