България

Мъж шофира с книжка на починал, опита да подкупи полицаи

  04.06.2020 16:40             
Мъж шофира с книжка на починал, опита да подкупи полицаи

Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд В. Б., обвинен в опит за подкуп на полицейски служители, както и за използване на официални документи, издадени на друго лице, което е починало.

В. Б. е обвинен за това, че направил опит да даде подкуп (една банкнота от 50 лева) на полицейски служители, за да не му съставят акт за установено от тях административно нарушение.

Мъжът е обвинен и за това, че противозаконно си е служил със свидетелство за управление на МПС и контролен талон, издадени на друго лице, което е починало. По този начин В. Б. е целял да заблуди полицейските служители.

По време на разследването е установено, че обвиняемият управлявал лек автомобил, който е спрян за проверка от полицейски служители. Униформените поискали документите на обвиняемия, който ги занесъл до полицейския автомобил и в този момент пуснал банкнота от 50 лева в него, като придружил това действие с думите „Да се почерпите!“. Обвиняемият бил задържан. По-късно било установено, че предоставените от него свидетелство за управление на МПС и контролен талон са издадени на друг човек, който е починал, а след неговата смърт документите са останали у обвиняемия.

Окръжен съд – Сливен е насрочил заседанието си за 05.06.2020 г.

Източник:Днес.бг