Събития

Санират кметствата в три села от община Бойчиновци

  04.06.2020 14:37             
Санират кметствата в три села от община Бойчиновци

Общината откри процедура за възлагане на обществена поръчка за извършване на строително-монтажните работи по проект "Реконструкция, ремонт, оборудване и обзавеждане на общински сгради с цел подобряване на тяхната енергийна ефективност". Ще бъдат обновявени сградите на кметствата в селата Владимирово, Охрид и Пали лула. Финансирането е по "Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 година". Прогнозна стойност на поръчката е близо 240 000 лева без ДДС, съобщи кметът на община Бойчиновци Светлин Сретениев.

"Санирането е с цел подобряване топлината в тия сгради. Това е по проект за енергийна ефективност за по- голям уют и по- добра работа при служителите, който работят там, и на гражданите, които посещават тия кметства. За голямо съжаление успяхме само с три кметства да кандидатсваме, понеже във всички други административни сгради има и чужда собственост - полиция, библиотека. Различни неща и фонд "Земеделие" не разрешава при чужда собственост. Ще бъде може би в годините с наши собствени средства", каза Сретениев. 

Съгласно обявената процедура срокът за изпълнение на настоящата поръчка е по предложение на участника, но не може да надвишава 150  календарни дни и да е по-кратък от 70 календарни дни. Оферти за участие в процедурата се приемат до 11 юни.