Крими

Осъдиха брат и сестра, пребили и обрали пенсионер в Охрид

  04.06.2020 13:04             
Осъдиха брат и сестра, пребили и обрали пенсионер в Охрид

19-годишен влиза в затвора за грабеж на пенсионер в бойчиновското село Охрид, а сестра му, която е подведена под отговорност  за съучастие, е с условна присъда. Присъдите са произнесени от окръжния съд в Монтана след споразумение на подсъдимите с прокуратурата.

Нападението над 68-годишния Никола С. двамата извършиха в нощта срещу 13 февруари. Тогава Иво с маска на лицето нахлул в дома на мъжа, нападнал го, нанесъл му побой, проснал го на земята и задигнал 270 лева. Парите били цялата пенсия на възрастния мъж, която той предишния ден бил взел от пощенската станция.

Иво имал информация, че Никола има пари. Сестра му Елена видяла човека да излиза от пощата и да прибира сумата в портфейла си. Така двамата решили да оберат възрастния човек.

Вечерта малко след полунощ те отишли в имота на Никола. Елена останала да пази пред портата, а Иво нахлупил скиорската маска и нахлул в спалнята. Пребил стопанина и изчезнал с парите. Още същия ден полицията го спипала на гарата в Мездра, а в Охрид е арестувана сестра му.

Пред съда и двамата се признаха за виновни. Иво, който е криминално проявен и осъждан, влиза зад решетките за две години и половина. На 30 месеца лишаване от свобода, но условно, с 5-годишен изпитателен срок е осъдена 24-годишната му сестра.

Парите на възрастния човек са възстановени.

Присъдата на двамата нападатели влиза в сила незабавно.