Крими

Арестуваха един и намериха двама, обявени за издирване при спецакция в Лом

  04.06.2020 11:19             
Арестуваха един и намериха двама, обявени за издирване при спецакция в Лом

За няколко часа вчера полицията е разкрила пет престъпления, извършени на територията на районното в Лом. Един от извършителите е арестуван. Намерени са и двама души, обявени за общодържавно издирване. Това е станало по време на спецоперация срещу битовата престъпност. В нея са участвали 10 екипа на ломската полиция и жандармерията.

В  Сталийска махала е заловен неправоспособен 26-годишен водач на мотопед "Santim". В Лом в дома на 62-годишна жена са открити 26 полиетиленови плика, съдържащи 5 кг незаконен насипен тютюн. В града е заловен и мъж, превозвал с каруца дърва за огрев, без документи за произход. В село Септемврийци е санкциониран притежател на незаконен насипен тютюн. По „горещи" следи е разкрита кражба на 5 джанти от товарен автомобил "Даф", собственост на 47-годишен ломчанин. 25-годишният извършител, криминално проявен и  е задържан в полицейския арест за 24 часа. Джантите са намерени, иззети и върнати на собственика.

По време на акцията са проверени са 59 автомобила, 91 човека,14 от тях от кримиконтингента,  3 търговски обекта, пункт за вторични суровини, както и  32 адреса. Съставени са 3 акта и 9 фиша, 6 акта по закона за личните документи и един по закона за горите.