Свят

В Лондон джихадист скочи да коли репортерка по време на жива връзка ВИДЕО

  04.06.2020 18:20             
В Лондон джихадист скочи да коли репортерка по време на жива връзка ВИДЕО

Кореспондентка на австралийска медия пищя от ужас по време на жива връзка, след като бе атакувана от мъж, размахващ отвертка и крещящ "Алах Акбар".
Инцидентът е станал докато журналистката е отразявала протестите срещу расизма в Лондон, избухнали след смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд в САЩ. 
Кореспондентката на Nine News' Europe Софи Уолш бе нападната по време на прякото излъчване около 09:45 часа местно време, съобщава Australian network.

Кадри от самата атака няма, но Уолш може да бъде чута как пищи, както и да се види колко е разстроена след покушението, докато разказва на своите колеги за него.
"Извинете, току що някакъв човек се приближи до мен и се опита ... Мъж преди малко се приближи до мен и ме сграбчи. Не беше въоръжен. Той просто дойде и ме сграбчи", каза тя.

Неин колега предаде, че нападателят е правил движения, с които е показвал, че иска да я наръга, след което операторът и случайни минувачи са го подгонили.
Кадри от малко по-късно показват как мъж е задържан от полицията, докато е притиснат към предния капак на кола. 

Видео: https://www.9news.com.au/national/nine-sophie-walsh-assaulted-man-london-europe-correspondent-reporter-uk-police-arrest/52c5c0b8-5ca9-435e-b7f2-7884c3bb354b?ocid=Social-9NewsP

Източник: Блиц.бг