Здраве Събития

1 нов случай на Covid-19 във Видин, заразените в страната са 2 585

  04.06.2020 08:24             
1 нов случай на Covid-19  във Видин, заразените в страната са 2 585

1 е новият новозаразен с коронавирус в област Видин, съобщи началникът на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Той отчете работата на НОЩ на 100-ия ден от създаването му.

От началото на пандемията у нас има инфектирани 2 585 с коронавирус.

Ген. Мутафчийски припомни кризата във Видин, която започна със заразяването на медици в МБАЛ "Св.Петка", който продължи и се разрасна с инфектирането на болни от домовете в Гара Орешец и Кула, които е трябвало да бъдат предислоцирани в други лечебни заведения - в Лом, Монтана и Враца, както и в София.

Прекратяват се ежедневните брифинги на Националния оперативен щаб, на които се съобщават данните за заразените с коронавирус. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов, който присъства на брифинга в Министерския съвет.
Той уточни, че щабът ще продължи да функционира до 31 декември, за да има възможност за реакция при необходимост. Информация за заразените пък ще бъде обявявана на информационния сайт.

"Информацията няма да бъде спряна, но това непрекъснато включване на Щаба създава чувството за безпокойство. Трябва да се научим да живеем с този вирус. Но искаме да се върнем км нормалния начин на живот", посочи Борисов.