Крими

Полски тираджия изживя истински ужас във Видин, откри в ремаркето на ТИР-а си…

  03.06.2020 10:34             
Полски тираджия изживя истински ужас във Видин, откри в ремаркето на ТИР-а си…

Вчера в 23.45 часа на тел.112 постъпил сигнал от служител на паркинга на крайпътен комплекс в близост до областния град за това, че полски шофьор чул тропане в хладилното ремарке на управлявания от него товарен автомобил „Волво“. За проверка на сигнала и изясняване на случая към мястото незабавно се насочили служители на районното управление на полицията във Видин и сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в областната дирекция.

Униформените констатирали, че пломбата на превозното средство е с нарушена цялост. В хладилното ремарке установили сандъци с дини, а между тях деветима чужденци – седем мъже, жена и момче, по техни данни от Афганистан. Няколко души споделили, че не се чувстват добре от престоя в хладилното ремарке. На трима била оказана медицинска помощ в МБАЛ „Св.Петка“, няма опасност за живота им. Групата е съпроводена до районното управление.

Мъжете и жената са задържани за срок до 24 часа за установяване на самоличността им, а на 16-годишното момче е предоставена полицейска закрила за срок до 48 часа. Оперативна група е извършила оглед на товарната композиция. Случаят е докладван в прокуратурата. Работата на разследващите продължава, образувано е досъдебно производство.