Събития

Дами „на токчета” качиха на люлка деца в инвалидни колички

  02.06.2020 11:37             
Дами „на токчета” качиха на люлка деца в инвалидни колички

Деца с различни увреждания, приковани към инвалидни колички, вече могат да изпитат удоволствието от люлеене на люлка. Това стана възможно благодарение на дамите от „Монтана на токчета", които още по Коледа стартираха инициатива за набиране на средства за съоръжението.

Дамите „на токчета" успяха заедно със свои съмишленици са осигурят 5000 лева за люлката специалната площадка за нея. Те вече са дарени на момичетата и момчетата, които живеят  в център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с умствена изостаналост в Монтана.

"Знаем, че за тях е най-трудно да се радват на живота, да преживеят  радостите, които другите деца преживяват всеки ден. Заради  извънредното положение доставката се забави, но пък е тук за най-важния празник - 1 юни", каза нотариус Валерия Тодорова, която е част от „Монтана на токчета".

„Малките неща оцветяват отношенията между хората. Малките неща носят усмивки. Малките неща имат силата на големи дела. Благодарим на всички, които се включиха в набирането на средства, за да доставим радост на тези деца", споделят жените, обединени от каузата да творят добро.