Свят

Призрачен автомобил и писъци на измъчвани жени. Прокълнатата стара къща на Берия в Москва

  02.06.2020 07:10             
Призрачен автомобил и писъци на измъчвани жени. Прокълнатата стара къща на Берия в Москва

В Русия има много места, които обикновено се наричат ​​недобри или проклети. Там често се виждат призраци или се случват странни неща с хората. Не всички тези места са далеч от цивилизацията. 

Едно от тях се намира в самия център на столицата. Това е къщата, в която живеел Лаврентий Берия, народният комисар по вътрешните работи на СССР и най-близкият помощник на Сталин. Как това имение плаши московчани?

Бяло-синьото имение на ул. „Малая Никитска“ 28 не предизвиква ужасни асоциации. Изглежда уютно и добре поддържано. Високи прозорци, барелефи по стените. Освен това в тази сграда се намира посолството на Тунис. Но нейната история е осеяна от леден ужас. 
Сградата се появява тук през 1884г. И сякаш от самото начало тя била заобиколена от мрачна аура. Тя е построена от известния митрополит Степан Тарасов, който я проектирал за себе си. Той бил кмет на Москва, но останал такъв само шест месеца: от март до септември 1885 година. 

Неспособен да се справи с бюрокрацията, той се разболял и подал оставка. Така освен къщата, Тарасов не оставил особен спомен в историята на столицата. Къщата преминала от служители на предприемачи. По време на революцията хора са били разстрелвани в мазето й. И през 1938 г. началникът на НКВД Лаврентий Берия се премества в имението.

Кървав комисар

Берия става шеф на НКВД след Железния комисар Ежов, година след Големия сталинистки терор. Следователно репутацията на ръководителя на Комисариата на вътрешните работи била подходяща. Наричан е всемогъщият владетел на Москва. Освен това личните качества на Берия му добавиха мрачна слава. 

Той много обичал жените и можел да си позволи всякакви. Имало легенди за черната "Волга", която обикаляла столицата и водила лично момичетата в къщата в Берия. 

Някои от тях така и не са напуснали тази къща. Някои казват, че в мазето на къщата е била монтирана каменна трошачка, където телата на жертвите са изчезвали. Други - че в двора на имението имало малък крематориум за тези цели. Но по време на живота на Берия хората се опитвали да избягват къщата на ул. „Малая Никитска“ 28. 

Кариерата на Берия приключва през 1953 година. Според една версия той е застрелян в мазето на собствената си къща. И това, което се е случило с тялото, не е известно със сигурност - няма актове на погребение или кремация. Оттогава започват да се появяват и свръхестествените явления.

Призраци, писъци, ругатни

Според една от московските легенди призрачна кола се появява през нощта близо до къщата на Берия. В далечината светят фарове, можете да чуете звука на двигателя, както се приближава. Самата кола не се вижда. Но можеш да я чуеш как спира, вратата се отваря, излиза мъж. 

Чуват се гласове, пиянски писъци. Колата заминава. Казват, че през нощта в къщата на Берия се чуват женски гласове от мазето. И някой обикаля стаите с тежка, тежка походка. През 90-те служители на Тунизийкото посолство ремонтират сградата и намират инструменти за изтезания в мазето. Казват, че самият Берия ги подбирал, предпочитайки лично да измъчва някои от жертвите си. 

Почитателите на свръхестествените теории твърдят, че тъмната и потискаща енергия в къщата и нейните стени са буквално наситени със страх. Но дори хора, които не са склонни да вярват в мистика, признават, че зад Берия има мрачна слава и нещата, които се случвали в къщата на ул. „Малая Никитска“ 28, не могат да се нарекат добри.

Източник: Почивка.Блиц.бг