България

Дъждовете продължават и днес

  02.06.2020 07:25             
Дъждовете продължават и днес

Атмосферното налягане ще се понижи и ще бъде по-ниско от средното за месеца.

Днес въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна и на много места ще превалява. След обяд в планинските и източните райони от страната валежите ще са временно интензивни и придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, в Източна България - от изток-североизток. Максималните температури ще са предимно между 17 и 22 градуса, в крайните югозападни райони - до 24, предаде НИМХ, цитиран от БТА. 

По Черноморието облачността ще е значителна, купеста и купесто дъждовна. Ще има превалявания от дъжд, временно интензивни в следобедните часове. В отделни райони и ще прегърми. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 15 и 19 градуса. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 17 - 18 градуса.

В планините облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна и след обяд на много места ще превали. В отделни райони валежите ще са интензивни и придружени с гръмотевици. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12, на 2000 метра - около 7 градуса.

Източник: 24 часа