Събития

Ето кои изявени личности получиха почетния знак и грамотата на областния управител на Враца СНИМКИ

  01.06.2020 12:03             
Ето кои изявени личности получиха почетния знак и грамотата на областния управител на Враца СНИМКИ

С почетния знак и грамота на областния управител на Враца бяха отличени личности, допринесли за овладяването на  коронавирусната инфекция в региона. Отличията бяха връчени на 1 юни от областния управител Малина Николова.

„За мен е голяма част на този ден да връча почетния знак и грамотата на областния управител на личностите, които със своите имена красноречиво говорят за делата, които осъществяват в името на Враца“,  каза губернаторът.  

Наградите получиха кметът на община Враца Калин Каменов, секретарят на общината Нина Дакева, директорът на РЗИ-Враца д-р Кети Ценова, изп. директор на МБАЛ „Христо Ботев“ д-р Петър Керемедчиев, управителят на белодробната болница в града д-р Костадин Шахов, управителят на ЦСМП д-р Галина Лещарска, директорът на РУО Галина Евденова и директорът на ОДМВР ст. комисар Янко Янколов.

„Това са личностите, които участваха с цялото си сърце и душа, за да овладеят коронавирусната инфекция на територията на нашия град и община. От всичките 14 случая, 5 от които във Враца, можем да очертаем, че това което се случи до този момент е успех. Нека това изчезне завинаги, нека това бъде един шанс да научим уроците как да се борим за живота и здравето всеки ден“, заяви Николова в приветственото си слово. Тя благодари на наградените и им пожела да са успешни във всяко свое начинание.