Спорт

ЦСКА победи Ботев /Вр/ с късни голове

  30.05.2020 18:55             
ЦСКА победи Ботев /Вр/ с късни голове

Станаха ясни стартовите състави на ЦСКА и Ботев (Враца), които излизат в контрола на "Българска армия". Това е първа проверка и за двата тима след края на извънредното положение в България. Двубоят е от 17 ч.

За ЦСКА ще играят: Бусато, Турциов, Антов, Мазику, Занев, Пинто, Малинов, Белтраме, Джеси, Евандро, Соу

За Ботев /Вр/ ще ритат: Костов, Ганев, Миланов, Керчев, Лясков, Васев, Златински, Н’Дйае, Атанасов, Домовчийски, Том

Първото опасно положение дойде в 6-ата минута и бе пред вратата на гостите. Занев пусна дълъг пас към Соу, таранът шутира мощно с десния крак от 12-13 метра, но Костов изби в корнер. Ботев отговори подобаващо само 60 секунди по-късно, когато като по чудо не откри резултата. След контраатака Васев пусна отлично към Домовчийски, капитанът на гостите засече топката с шпагат, но тя премина на сантиметри покрай дясната греда.
В 12-ата минута Малинов отправи добър шут от 22 метра, който Костов отрази. До края на първата част и двата тима не създадоха кой знае какви опасности. В 39-ата минута Белтраме стреля от фаул, но над напречната греда.

Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев гледа контролата в компанията на Димитър Пенев, Пламен Марков и Георги Велинов.

Пет минути след почивката Малинов изведе Белтраме зад отбраната на Ботев, италианецът опита да намери с едно докосване от въздуха свой съотборник, който да вкара.но го направи неточно.Секунди по-късно врачани отговориха с много опасна контраатака. Том центрира по земя към Генов, който не уцели топката и тя се насочи към Доминик Янков, но Турицов успя да се върне и изби в корнер.

В 61-ата минута по-настойчивата игра на червените за малко не даде резултат, когато Кери намери Белтраме, той от своя страна отклони топката, но тя премина покрай дясната греда. Минута по-късно Турицов изведе Соу сам срещу вратаря, таранът овладя и стреля, но Костов изби в корнер. В 63-ата минута Занев шутира опасно, но в аут. Секунди след това Белтраме се озова на добра стрелкова позиция, но шутът му от 12 метра отново излезе покрай вратата.


В 76-ата минута Петко Ганев дръпна Ахмедов в наказателното поле след центриране на Кери и главният рефер счете, че това е дузпа, а бранителят на врачани получи втори жълт и респективно червен картон. Томи Юрич вкара от бялата точка за 1:0. 120 секунди по-късно Юрич изведе Кери и той реализира за крайното 2:0.