Събития

Благотворителна кауза в подкрепа на КСУДЛУ - Мездра обедини десетки хора с големи сърца

  29.05.2020 18:52             
Благотворителна кауза в подкрепа на КСУДЛУ - Мездра обедини десетки хора с големи сърца

Благотворителна кауза в подкрепа на Комплекс социални услуги за деца и лица с увреждания (КСУДЛУ) в гр. Мездра обедини десетки хора с големи сърца. Инициатор на кампанията е журналистката от вестник „24 часа“ Мария Райчева. Само за борени дни в нея се включиха добротворци от различни сфери на живота - артисти, журналисти, телевизионери, спортисти, модели и други. Сред тях са Васил Василев-Зуека и неговата съпруга Ани, Влади Априлов, Белослава, Николай Пенчев, Мартин Зафиров, Ромина Тасевска и т. н.

Благодарение на тяхната щедрост, КСУДЛУ - Мездра се сдоби с две фурни за вграждане, два плота с котлони за вграждане, телевизор, хладилник, готварска печка и абсорбатор. Новите придобивки бяха монтирани от самия екип на кампанията и вече се ползват от потребителите на Преходно жилище, Защитено жилище - 1 и 2 и Център за настаняване от семеен тип №1 и №2. Предстои да бъдат доставени лаптоп и два блендери.

Ето какво сподели по този повод в социалната мрежа Мария Райчева:

„Само за два дни в дарителската сметка на Дома за деца и младежи с увреждания започнаха да пристигат така нужните средства от хора с големи сърца. Отделно с нас се свързаха и други страхотни приятели, с които купихме много необходими за децата неща.

Днес (на 28 май) ги закарахме, монтирахме и вече се използват! Наистина не мога да опиша как се радваха децата. Имате огромни благодарности от тях, от хората от екипа и от нас!

А ето и какво дарихте: 2 фурни за вграждане, 2 плота с котлони за вграждане, телевизор, хладилник, печка с котлони, абсорбатор.

Съвсем скоро при тях ще пристигнат лаптоп и 2 блендера.

А парите в сметката се събират за колата “баничарка”, която да превозва храна до защитените жилища с децата с тежки физически увреждания и за още куп неща, които не достигат за ежедневната грижа…

Знам, че никой от вас не държи да се знае, че е помогнал, но за нас е много важно! Вие сте изключителни хора!

Само за два дни на апела ни откликнаха страхотните:

Фанка Пехливанова, Васил и Ани Василеви, Влади Априлов, Ирина Иванова, Ирина Асиова-Диамант, Цветан Венев, Десислава Райчева, Ромина Тасевска, Николай Пенчев, Никола Ширипаров, Ивайло Кирков, Бисер Ангелов, Ники Парушев, Надя Дачева.

Нямаше да се справим също без безрезервната помощ на Йордан Иванов, Георги Христов, Мартин Зафиров и Верига магазини ЗОРА.

В първото дарение преди месец, когато децата получиха дрехи, обувки, играчки, книги, детски енциклопедии, пакетирани храни, ученически пособия и т. н., също се включиха много приятели с големи сърца.

Страницата още я нямаше, затова ви благодарим сега:

4 “д“ клас в 18 СУ “Уилям Гладстон” - София, екипите на „24 часа“ и “Норд холдинг”, Елисавета Стоянова, Елисавета Горанова, Ивайло Василев, Белослава, Сашо Тодоров, Венци Антов, Любен Пинев. И хората, които всеки път откликват, но и заразяват нови хора с ентусиазма си да помагат - Бисер Ангелов, Ивайло Кирков, Фанка Пехливанова, Цветан Венев.

Благодарим за човечността ви!“

„В момента събираме пари за кола на старо, тип „баничарка“, написа още Мария Райчева. Търси се и фирма, която е в състояние и има желание да доставя прясно и кисело мляко на дома, както и производител на памперси с голямо сърце.

Всеки, който пожелае да дари пари чрез PayPal, може да го направи на този адрес: [email protected], който е официално регистриран конкретно за този дом и неговите нужди и подлежи на строга отчетност.

Само за два дни вашите благородни жестове решиха няколко тежки битови проблеми, които в противен случай щяха да се проточат с месеци, а може би и с години. Благодарим ви от сърце и се надяваме доброто, което правите да се връща при вас и семействата ви!”

Дарителската сметка за Комплекс социални услуги за деца и лица с увреждания - гр. Мездра е:

IBAN BG95STSA93008425414500

ВИД ПЛАЩАНЕ 445100

БАНКА ДСК ДАРЕНИЕ ЗА КСУДЛУ

PAYPAL