Събития

Средно училище "Христо Ботев" отбеляза с концерт 3 годишнини ВИДЕО

  29.05.2020 17:22             
Средно училище \

Макар че се намираме в извънредна епидемична обстановка, екипът на Средно училище „Христо Ботев“ – Враца се старае от самото начало на дистанционното обучение да поддържа качествено ниво на обучение и по никакъв начин да не ощетява възпитаниците си, съобщиха от училището с двувековна история.

Всяка седмица реализираме различни и интересни дейности в електронна среда с активното участие на учениците, за да поддържаме интереса и мотивацията им към учебния процес, към усъвършенстване и израстване, допълниха от елитното школо.

Днес Средно училище „Христо Ботев“ – Враца отбелязва 198 години Светско образование, 173 години от преобразуването му в мъжко класно училище и 113 години Врачанска мъжка окръжна гимназия.

В навечерието на патронния ни празник се състоя тържествен Педагогически съвет в електронна среда, на който бяха наградени най-изявените ни учители и ученици от 1. до 12. клас, постигнали редица успехи на международни, национални и областни състезания. Изготвените грамоти на отличилите се възпитаници ще бъдат раздадени при връчването на удостоверенията, свидетелствата и дипломите за завършено средно образование.

На 28.05.2020 г., в платформата на Microsoft Teams, се състоя открит урок на тема „Да възстановим хармонията в природата“, посветен на Деня на природните паркове. Ръководител бе г-жа Гергана Комитска с ученици от Екоклуб „Детелини“, 5.в и 2.а класове.

На същия ден се проведе и конкурс по математика на групата за занимания по интереси            на г-жа Мария Димитрова и учениците от клуб „Математиката интересна“.

В днешния ден, преди тържественото отбелязване на патронния ни празник, ученици от литературен клуб „Ботевци“, с ръководител г-жа Диана Николчева, ще изпълнят рецитал на авторска и Ботева поезия.

Г-жа Маргарита Маринова е подготвила математическо състезание с учениците от 5.б клас, посветено на празника на училището, а г-жа Наталия Андреева и г-жа Рени Иванова, с участието на учениците от клуб "Родолюбие" и танцова група "Пъстра китка", ще реализират интердисциплинарен урок под формата на презентация.

 Г-н Явор Венчев ще представи видеоматериал от конкурс за рисунка, посветен на Христо Ботев, в който са участвали учениците от клубовете ни по интереси.

Като кулминация на днешния празничен ден, отново в платформата на Microsoft Teams, ще се състои празничен концерт, изпълнен от г-жа Веселка Александрова, ВГ „Весели звънчета“, с включен рецитал на учениците Кирил Трифонов от 10. клас и Християн Пламенов от 9. клас.

Концертът ще бъде тържествено открит от мен чрез поднасяне на слово, записано като видеоматериал, за да може да се реализира в електронна среда и да е достъпно за всички интерактивни гости, а именно: ученици, родители и общественици.

Виждате, че дори и подобни извънредни предизвикателства, които се случват за първи път в живота на повечето от нас, не могат да сломят духа на Ботевци и жаждата за иновативно развитие и усъвършенстване.

Вижте повече във видеото:

https://www.youtube.com/watch?v=fOnSV4MmDzE&fbclid=IwAR3D51ZRIIocEGftq8CHIQ98Mp8vvClRs97HNRvYMWKinbwjf5NWWGcAdwA